Q² Mohs +

Q² Mohs +

Q² Mohs +  2018 edition  (only certificated detailers)

2018 edition = Base + Phobic

Q2 Mohs Plus е специјално наменет за сертифицирани детајлери кои се одобрени од Gyeon! 
Само процесот на сертифицирање дозволува аплицирање на овој специфичен и врвен производ кој дава гаранција до 5 год. 
Q2 Mohs Plus e еден од најцврстите кварцни заштити на денешнината. Сетот Mohs Plus постави нови стандарди преку аплицирање на Q2 Base + Q2 Phobic каде се достигнува неверојатна цврстина од 9H на скалата. Гаранцијата што ја нуди овој сет се поставува само со спроведување на типични процедури на одржување, редовно миење на автомобилот со Q2M Bathy +  може да се избегне во целиот процес од 5 год. потреба за било каква корекција на лакот и бојата. 
Аплицирање:  се препорачува да се нанесат два слоја Q2 Base ( три оптимално). Q2 Phobic се нанесува како завршен слој. Со овој процес се достигнува максимална хидрофобичност и трајност на заштитата до 5 години. Како и другите Q2 заштити од Gyeon, Mohs Plus е резистентен на секој тип на хемикалија со pH вредност од 2 до 11, така да поагресивните алкални или кисели хемикалии имаат мал ефект врз оваа керамичка заштита.

Пакување:  Base 50ml / Phobic 30ml. / Cure 100ml. / applicator / 4x suede cloth / упатство за работа / маска за лице / гарантни налепници  
  - сите заинтересирани за сертифицирање можете да се обратите на нашиот контакт или на следниот линк:  Gyeon quartz - certified-detailer-program  
     

              Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар

  • Прегледи: 2098
  • Производител: Gyeon
  • Код: Mohs+
  • Достапност: На залиха